10.2.2017 Kuopio • 11.2.2017 Joensuu

Esiintyjät ja aikataulut

Hardcore Superstar (SWE)

Hardcore Superstar (SWE)


Raskaamman rokin ystäviä hemmotellaan Lunta Ilosaaressa -festivaalilla oikein olan takaa. Yksi Ruotsin lahja tälle kentälle on Hardcore Superstar.  Rosoista rokkia ja glam-metallia vuodesta 1997 yhdistellyt bändi nähdään nyt pitkästä aikaa Suomessa. Uusin albumi HCSS julkaistiin vuonna 2015 ja uutta materiaaliakin lienee faneille tarjolla.
 

Backyard Babies (SWE)

Backyard Babies (SWE)


Vuonna 2015 uudelleen viiden vuoden hiljaiselosta aktivoitunut rockryhmä Backyard Babies tarjoilee Lunta Ilosaaressa -festivaaleilla ruotsalaisen rockin ehdotonta parhautta. Reilun parin kymmenen vuoden aikana Backyard Babiesilla on takanaan puoli tusinaa vanvoja studiolevyjä, grammy-palkintoja, radiohittejä ja ennen kaikkea kovia keikkoja. Nyt edessä on keväinen Britannian kiertue, mutta ennen sitä Kuopio ja Joensuu…
 

Danko Jones (CAN)

Danko Jones (CAN)


Kanadalainen hardrockryhmä Danko Jones on monelle tuttu vieras Ilosaarirockin lavalta muutaman vuoden takaa. Livenä trion nähneet tuon kyllä muistavat. Nyt Mr. Jones saapuu ryhmineen talviseen Itä-Suomeen, ja on valmiina kohottamaan tunnelman kattoon ensin Kuopiossa ja sitten Joensuussa.
 

Disco Ensemble

Disco Ensemble


Kotimaisen post-punkin ykkösnimi Disco Ensemble päätti parin vuoden hiljaiselonsa lokakuussa julkaisemallaan ”Fight Forever” kappaleella. Meno on entisellään ja ainakin Radio Rockin kuulijoiden vastaanotto kappaleelle oli mainio. Energiaa ryhmällä riittää vaikka kenelle jakaa, ja helmikuussa länsirannikon miehet tulevat sitä tarjoilemaan Lunta Ilosaaressa -festareiden kautta.

Pariisin Kevät

Pariisin Kevät


Täsmälääkettä talven pakkasiin hiteillä “Kesäyö” ja “Tämän kylän poikii” tuo helsinkiläisyhtye Pariisin Kevät. Bändi palaa talven myötä keikkalavoille, ja julkaisee myös uuden albumin juuri sopivasti helmikuun alkupäivinä. Tulevasta yhtye antoi jo ensimakua julkaisemalla myös videon kappaleestaan "Hei mä soitan sulle ihan kohta”.
 

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta


Aikamme kotimaisen pop-rock -kentän kärkiryhmään asemansa vakiinnuttanut Olavi Uusivirta on monilahjakkuus, jolta musahommat eivät onneksi ole jääneet muun tekemisen varjoon. Listaykköseksi noussut tuorein ”Olavi” -albumi on hyvä osoitus miehen ja hänen bändinsä vahvasta vireestä. Lunta Ilosaaressa -festareilla saamme nauttia tästä livenä.